2013 god.

 

Ostvareno

4.5.2013. u Karlovcu održana je 2. po redu KARAVANA ZA ŽIVOT „bikeri na cesti“. Okupljanjem preko 4500 sudionika-motociklista iz cijele Republike Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije, Australije, Njemačke, Švicarske Udruga KARAVANA ZA ŽIVOT „bikeri na cesti“ dobila je potporu motociklista, onaj potreban „zamah“ kako bi mogla nastaviti sa svojim djelovanjem u ostvarivanju svojih ciljeva.

Vrlo uspješna suradnja uspostavljena je sa svim subjektima koji se tiču motociklista pa tako kvalitetne odnose i razmjene iskustava imamo sa Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, Glavnim Ravnateljem MUP RH, Odjelom za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa – služba prevencije, Policijskom Akademijom itd.

Oformljena je grupa unutar UKZŽ nazvana DEMO TEAM koji ima zadaću, svakom motociklistu koji to želi, pružiti znanje o sigurnoj i spretnoj vožnji – potpuno besplatno. Odradili smo poligone sigurne vožnje – Bjelovar, Zagreb, Sisak.  Pripremali  smo „Moto priručnik“ koji je i odobren od strane MUP-a RH, a podijeljen će biti na sljedećem okupljanju3.05.2014. godine  na RŠC JARUN, u Zagrebu.  Širenjem naših aktivnosti na Podravinu i Sisačko-moslavačku županiju, planiramo zadržati primat  u pokaznim vježbama vožnje motocikla – potpuno besplatno.

Napravljen je projekt za poboljšanu sigurnost u prometu i dostavljen je svim relevantnim institucijama na sprovođenje. Udruga se aktivno uključuje u inozemne projekte koji tek čekaju realizaciju, a dugoročni planovi su nešto što zahtjeva kontinuiran rad.


“Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanica Karlovac uručena je vrijedna donacija.

Riječ je o dva suha odijela koja će karlovački HGSS-ovci koristiti prilikom akcija spašavanja u vodi. Sredstva je prikupila udruga “Karavana za život – bikeri na cesti”, a vrijednost donacije iznosi 15.000 kuna.”