Donacija informatičke opreme za Područnu školu Tršće

 

Robinzon1Zahvaljujući video zapisu kojeg su učenici 6. razreda iz Područne škole Tršće (Petra Ramljak, Isabela Turk, Mihael Malnar, Matija Turk, Marina Fonio, Ema Obajdin, Emili Lipovac i Dario Kovač) snimili za natječaj Narodnog radija i HEP-a, javili su nam se velikodušni i plemeniti ljudi iz Udruge KARAVANA ZA ŽIVOT “Bikeri na cesti”. Odlučili su pomoći te organizirali akciju prikupljanja informatičke opreme koja će zamijeniti onu dotrajalu u informatičkoj učionici.

Gospodin Mladen Vitković i gospođica Željka Grabner, dana 18.4.2016. godine, dovezli su u našu školu prikupljenu informatičku opremu i darovali je učenicima. Dječjeg veselja i uzbuđenja nije nedostajalo! Budući da se gospodin Mladen Vitković bavi Robinzonskim smještajem u zaseoku Hrib kraj Gerova, brojnim dobrotvornim akcijama, organizacijom Mladih izviđača-čuvara prirode te je predsjednik Udruge Karavana za život, učenici su ga pitali što ih zanima, razgovarali s njime i sa zanimanjem slušali njegove priče.

Učenici su donatorima obećali da će opremu čuvati kako bi im trajala što dulje i služila im u učenju i radu. Ovo je prva donacija informatičke opreme koju je Područna škola Tršće dobila od 2003. godine.

Na društvenoj mreži je Mladen Vitković ovim riječima opisao svoj susret s djecom: “Obećano i odrađeno! Predali smo prikupljena, prijeko potrebna računala učiteljicama, učiteljima te ravnatelju, a prije svega…djeci. Akcija je bila uspješna; prikupljena su 5 računala, tablet, monitori, pisač, scanner, tipkovnice, memorije, miševi i sve što bi moglo zatrebati u radu. Dječji osmjeh, zahvalnica koju su sami izradili i njihova sramežljivot nemaju cijenu niti nema dovoljno riječi hvale. Ovim putem hvala Tanji Šebalj-Kocet koja zdušno brine o ovoj dječici kako bi postali ljudi, svim učiteljicama i učiteljima kako bi ova djeca odrasla u “koraku” i ravnopravnim mogućnostima kao i ona u gradu…”

Zahvaljujemo Mladenu Vitkoviću, Ivanu Ćuku, tvtki Scott Bader, Željki Grabner, Marku iz Zagreba i Ante Rusovu na donaciji vrijednoj oko 24.000,00 kn.

Preneseno sa: