Kod Keca

 

Ajmo mi redom,..
Ne znam tko nije čuo no ako nije onda neka pročita ovdje;
http://www.99racingschool.com/
Čovjek uči dok je živ. Mudar čovjek priznaje da ne zna i želi naučiti, čuti i razmisliti.Stara poslovica kaže;
Čovjek koji preispituje mišljenja je mudar no čovjek koji ne vjeruje činjenicama je budala( Frank Garbutt) i definitivno je tako. Danas smo se „pržili i kalili“ kod Keca na „pisti“,slušali o fizici, silama, kretnjama,vožnji na 2 kotača(činjenice),..slušali pažljivo od „starog lisca“ koji vlada motociklom kao i prosječan motociklist jezikom
Ovo je momak koji zna i od kojeg zaista svatko može naučiti. Iskreno, smatram da niti ja niti bilo koji član Demo Teama UKZŽ ne može dovoljno dobro prenijeti osnovno znanje upravljanja motociklom a da isto ne usavršava konstantno. Proveli smo danas na Grobniku cijeli dan, pržili se na suncu u punoj opremi od 9 ujutro do 18,00h i još nam nije bilo dosta, htjeli smo još. Zašto? Jer Kec je enciklopedija znanja upravljanja motociklom,..ali..(ovo uvijek slijedi) samo za one koji žele saslušati i za one koji su maksimalno fokusirani na ono što čuju i odmah primjenjuju.
Ajmo mi malo iskreno.Sve ono što Kec zna,osobno primjenjujem već dugo…neki bi rekli, Stipko, ti dobro voziš motor. Evo, moje znanje upravljanja motociklom je cca 20% od onoga što Kec ima u sebi…možda i manje.
Zašto ovo pišem. Zato jer želim potaknuti mlade motocikliste,one starije, čak i one koji misle da znaju puno da „riskiraju“ plaćanje jednog baznog tečaja u 99racingschool i provjere svoje znanje. Iznenaditi će se mnogi koliko malo znaju.
Da li Vam pomaže ako npr. „bacite“ 2000,00kn na trening?
Osobno,ako mi vjerujete,ovo je najbolje uloženi novac za Vaše zdravlje,sposobnost upravljanja motociklom i postoji 99% šanse da preživite na cesti ako prođete ovaj „tečaj“.
Zašto kažem „tečaj“ ? Jer on to zapravo i nije,..ovo je znanje koje se usvoji, brusi i nadograđuje…znanje koje je stjecano na pisti, na brzinama iznad 250km/h i primjenjivo je na brzine od 15 km/h pa na više. Znanje koje vam u kritičnom trenutku,..spasi život.
Vrijedi li onda otići? Svakom na volju no iskreno,..da su mi reflektori još bi bio tamo a smatram da bi ovo iskustvo MORAO proći svaki motociklist..za njegovo dobro.
Kec nas je danas „izmasakrirao“ znanjem i elementima kako bi u našim budućim poligonima bili što bolji…i biti ćemo jer ćemo svake godine usavršavati svoje znanje upravo u ovom „hramu motociklizma“ a kako volim reći..ako se samo 1 zavrtite oko kakva čunja za vježbu…napravili ste puno za sebe a ako sebe počastite ovim treningom, niste dobili poklon već životnu priliku.
Teško nam je opisati kako je bilo jer je trening bio prilagođen onome što treba nama no moja topla preporuka,..posjetite stranice http://www.99racingschool.com/ ,prijavite se, pozovite se na Udrugu KARAVANA ZA ŽIVOT „bikeri na cesti“,recite broj članske iskaznice,dogovorite termin i odite,odite i odite…za Vaše dobro
Stipko